Desk ondersteunt merken door het ontwikkelen van slimme promoties en te ontzorgen van concept tot uitvoering. Dat doen we voor gerenommeerde A-merken in binnen- en buitenland.

Cashback promoties

Cashback promoties worden breed ingezet en zijn uiterst effectief. Een consument koopt het actieproduct en krijgt vervolgens een bedrag terug op zijn rekening. Cashbackbedragen kunnen variëren van enkele euro’s tot honderden euro’s. Een solide proces met gedegen controles is dan ook van cruciaal belang.
 
Desk ontwikkelt de actiesite en ontzorgt haar opdrachtgevers in de gehele uitvoering van de promotie: van controle op aankoopbewijs tot uitbetaling en afhandeling van alle vragen van de deelnemers aan de promotie.

Product Plus of Premium Gift promoties

Een consument koopt een actieproduct en ontvangt vervolgens een extra product of geschenk. Desk ontwikkelt de actiesite en handelt de gehele uitvoering van de promotie af: van de controle van de registraties en aankoopbewijzen, tot en met het versturen van het premium. Daarnaast handelt Desk alle vragen van deelnemers aan de promotie af.

Loyaliteitsprogramma's

Een loyaliteitsprogramma heeft als doel de klant voor langere periode te binden aan een merk, product(range) of winkel.  Desk verzorgt het fulfilment van loyaliteitsprogramma’s, maar kan ook een complete loyaltyshop voor u inrichten of een tailor-made spaaractie opzetten.
 
Een goed loyaliteitsprogramma maakt het leven van uw klanten aangenamer. Een extra reden om niet te switchen.

Winacties

In hoofdlijnen onderscheiden we 2 soorten winacties: een prijsvraag waarbij deelnemers op basis van een prestatie (bijvoorbeeld fotowedstrijd of online game) een prijs kunnen winnen of een actie waarbij de winnaar op basis van een trekking wordt geselecteerd.
 
Desk kan zowel de jurering van een prijsvraag als de trekking van de prijswinnaars verzorgen. We zorgen ook voor de ontwikkeling van de promotiesite en de verzending van de prijzen. Hou er bij het organiseren van een prijsvraag of winactie rekening mee dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Voor Nederland is dat de code promotionele kansspelen.

Online sampling

Laat (nieuwe) consumenten kennismaken met uw product door ze een gratis sample aan te laten aanvragen. Bewezen effectief, zeker wanneer u daar direct vervolgstappen aan koppelt. Vraag na het versturen van het sample om een review, beloon een volgende aankoop met een kortingscoupon of koppel er een cashback aan. Desk handelt de registraties af, verstuurt het sample en denkt graag mee over de mogelijke vervolgstappen.

Complete oplossing

Desk denkt mee en ontzorgt bij alle facetten van een promotie. Desk ontwikkelt de registratiesite, controleert de registraties op alle actievoorwaarden en betaalt cashbacks uit of verstuurt premiums of samples. Vragen van consumenten over de actie worden afgehandeld door ons consumer care team.
 
Ons 24/7 business intelligence reporting dashboard geeft niet alleen inzage in alle registraties van uw promotie, maar geeft u vooral ook inzicht in de effectiviteit van uw promotie, dankzij de achterliggende rapportages en statistieken.

Privacy & security

Privacy en security staan hoog in ons vaandel. We houden ons bij de verwerking van persoonsgegevens aan de bepalingen uit de AVG. 

Internationaal

Onze Europees opererende klanten bieden we cashback-betalingen in diverse valuta, een meertalige helpdesk en gunstige internationale verzendtarieven.

Meer weten?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze cases ter inspiratie, of neem direct contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend advies.

Cases

Samsung & Desk: al 15 jaar promotiepartners

Cashback en product plus promoties vormen een belangrijk onderdeel in de marketingstrategie van Samsung. Desk is er trots op al meer dan 15 jaar partner van dit wereldmerk te zijn.

Bij de Samsung-monitorenactie konden deelnemers uit 14 Europese landen een gratis gamedownload aanvragen. Desk ontwikkelde de meertalige promotionele website, verzorgde de validatie van alle aanvragen en verstuurde E-vouchers aan de deelnemers. Ons meertalige consumer care team bood support voor alle promotiegerelateerde vragen.

Histor - PPG coatings & kleurbedenktijd

Histor biedt klanten een unieke 30 dagen kleurbedenktijd. Wie toch niet helemaal tevreden is over de gekozen kleur, kan binnen 30 dagen gratis een nieuwe kleur kiezen. Deelnemers uploaden de kassabonnen van 2 verschillende kleuren (binnen 30 dagen aangekocht) en ontvangen het aankoopbedrag van 1 kleur retour.
Desk ontwikkelde de promotiesite en verzorgt de gehele afhandeling van deze ludieke cashback promotie.

Huawei & Honor

Huawei wist in recordtempo te groeien tot de op 2 na grootste smartphone-fabrikant ter wereld. Desk is er dan ook trots op om al enkele jaren preferred supplier te zijn voor dit snelgroeiende merk. Desk werkt zowel in Nederland als Duitsland en doet dit voor het merk Huawei en dochter Honor.

Een voorbeeld van een Duitse actie is een actie waarbij consumenten bij aankoop van een Honor-toestel en na het delen van de actie op social media een cashback konden claimen en een Nederlandse actie, waarbij deelnemers een Moleskine Smart Writing set konden aanvragen.

Unilever & Desk: al 25 jaar partners

De samenwerking tussen Desk en Unilever is al meer dan 25 jaar zeer hecht. Desk ondersteunt Unilever met cashback-, product plus-, sampling- en dm-activiteiten en doet dit voor merken als Knorr, Unox, Lipton, Omo en BlueBand.

In het BlueBand Narrowcast-project komen meerdere disciplines samen. Via een direct mail traject ontvangen ouders van jonge kinderen op 3 momenten een mailing. Deze mailings zijn soms voorzien van een cadeautje, zoals een ontbijtbordje of lunchbox. Ook krijgen consumenten de mogelijkheid om een setje kinderlepeltjes te bestellen of een cashback te claimen. Desk verstuurt maandelijks 3 verschillende mailings en verwerkt de aanvragen voor de gratis lepeltjes en de cashback. Hiervoor ontwikkelde Desk ook de promotionele websites.

Peijnenburg spaaractie

Peijnenburg organiseerde een spaaractie voor mokken en daagde Desk uit om de distributiekosten naar de consument te minimaliseren, zodat de consument geen bijdrage in de verzendkosten hoefde te betalen.

Desk werkte voor deze actie nauw samen met Primera. Door de mokken niet als individuele order naar het thuisadres te sturen, maar de consument te laten kiezen bij welk filiaal van Primera hij of zij de mokken wilde ophalen, heeft Desk een enorme besparing op de distributiekosten weten te realiseren. Desk zorgde er voor dat elk filiaal tijdig het juiste aantal mokken in huis had. Met bijna 500 filialen door heel Nederland is er altijd wel een filiaal in de buurt en is ophalen voor de meeste consumenten geen probleem. Desk ontwikkelde tevens de promotionele website voor Peijnenburg. Weten wat het Primera afhaalconcept voor uw promotie kan betekenen? Lees er meer over.

Alcon - succesvolle cashbacks en spaaracties voor contactlenzen

Hoewel cashback en product plus promoties vooral in consumentenelektronica, FMCG en DHZ worden ingezet, bewijst Alcon dat promoties in vrijwel elk marktsegment succesvol toegepast kunnen worden. Alcon organiseert regelmatig promoties voor haar contactlensmerken Dailies en Air Optix. Vaak zijn deze acties alleen geldig bij een aantal geselecteerde retailers. Alcon kan hiermee bepaalde kanalen extra ondersteunen. Desk verzorgde reeds diverse cashback promoties voor Alcon in de gehele BeNeLux en verzorgt momenteel ook een spaaractie waarbij consumenten bij meerdere aankopen kunnen sparen voor gratis producten van Fatboy. Op deze manier weet Alcon de consumenten voor een langere termijn te binden.
Desk verzorgt het hele traject: van creatie van de website, controle van de registratie tot verzending van de Fatboy-producten. Vanwege onze ligging nabij de Nederlands-Belgische grens kunnen we vanuit 1 magazijn de pakketdistributie naar Nederland en België verzorgen, zonder de hoge kosten van internationale postverzending.

Nieuws

Mei 2018: Nieuwe privacywetgeving: AVG

Per 25 mei 2018 is de nieuwe, Europese privacywetgeving van toepassing: de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De AVG zorgt o.a. voor een versterking en uitbreiding van privacyrechten van betrokkenen en brengt meer verantwoordelijkheden voor organisaties met zich mee. Dit houdt onder andere in dat we met al onze opdrachtgevers een bewerkersovereenkomst afsluiten waarin wordt vastgelegd welke (persoons)gegevens worden gebruikt, voor welk doel, met wie ze worden gedeeld, hoe ze zijn beveiligd, hoe we omgaan met rechten van betrokkenen en datalekken en wanneer de gegevens moeten worden vernietigd. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

December 2017: Cashback-onderzoek

In december heeft onderzoeksbureau One Question in opdracht van Desk een onderzoek uitgevoerd over cashbacks. Daarvoor is een vragenlijst uitgezet in het online panel van PanelClix onder een groep mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder die regelmatig boodschappen doen. Deze vragenlijst is door 423 respondenten ingevuld. Dat heeft geleid tot een paar interessante uitkomsten. Zo blijkt de aantrekkelijkheid van de cashback slechts in geringe mate afhankelijk te zijn van het absolute cashbackbedrag. Een cashbackactie blijkt verder een behoorlijk grote invloed te hebben op de merkkeuze. Meer weten? Vraag het volledige onderzoek aan via ons contactformulier!

December 2017: Qlik Sense: meer insights in uw promotie

Elke promotie levert een berg aan gegevens op: wanneer een product aangeschaft is, bij welke verkoopkanalen, voor welke prijs en door wie. Maar pas door het leggen van de juiste verbanden en het inzichtelijk maken van die data, wordt het daadwerkelijk relevante informatie waar u wat mee kunt. Daarvoor maakt Desk gebruik van de business intelligende software Qliq Sense. Deze interactieve rapportage kan in de loop van 2018 als optie worden toegevoegd aan de bestaande rapportage-omgeving van onze opdrachtgevers. Daarmee haalt u meer rendement uit uw promotie.

Bekijk onze andere services

Fulfilment

Desk is al meer dan 30 jaar partner voor promotioneel fulfilment, maar ook wanneer u een betrokken fulfilment partner zoekt voor uw webshop, bent u bij Desk aan het juiste adres.

Meer info

New business

Desk is al ruim 30 jaar actief in de wereld van activaties, maar kijkt graag vooruit. Dat heeft geresulteerd in nieuwe datagedreven consumentenplatforms waar vraag en aanbod samen komen.

Meer info